ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Δρ. Στέφανος Λαζαρίδης γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1977 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Semmelweis Βουδαπέστης. Ακολούθησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αθηνών, τον τίτλο της οποίας έλαβε το 2012.

Εξειδικεύθηκε στη Χειρουργική ανωτέρου πεπτικού επί 3ετία σε εξέχοντα νοσοκομεία στο Λονδίνο της Μ. Βρετανίας. Στη χειρουργική Ήπατος και παγκρέατος στο King’s College Hospital, στην προηγμένη λαπαροσκοπική Χειρουργική Ανωτέρου Πεπτικού στο Whittington Hospital, και στη Χειρουργική Μεταβολισμού και Παχυσαρκίας στο St. George’s University Hospital.
Τα επόμενα 2 χρόνια διετέλεσε Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής ανωτέρου πεπτικού του NHS στο Νοσοκομείο του Kingston και Επίτιμος Διεθυντής Χειρουργικής στο St. George’s University Hospital.

Έλαβε κατ’απονομή τον τίτλο FRCS (Fellow of the Royal College of Surgeons of England) από το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών της Αγγλίας.
Έχει πιστοποιηθεί ως Λαπαροσκόπος Χειρουργός από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Το επιστημονικό ενδιαφέρον του κ. Λαζαρίδη επικεντρώνεται στις κήλες κοιλιακού τοιχώματος (πρωτοπαθείς και μετεγχειρητικές), στις παθήσεις (καλοήθεις και κακοήθεις) του ανωτέρου πεπτικού συστήματος (οισοφάγου, στομάχου, ήπατος, παγκρέατος) και στη Μεταβολική και Βαριατρική Χειρουργική.

Έχοντας εξειδικευθεί και εφαρμόσει την Λαπαροσκοπική/Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική επί σειρά ετών στη Μ. Βρετανία, διενεργεί την πλειονότητα των επεμβάσεών λαπαροσκοπικά.

Συνεργάζεται στενά με ιατρούς υψηλού επιπέδου που εξειδικεύονται στη γαστρεντερολογία, στην ογκολογία, στην ακτινολογία και στην ενδοκρινολογία, προσφέροντας έτσι πολύπλευρη (multidisciplinary approach) και εξειδικευμένη φροντίδα στον ασθενή.